Група - зустріч з прийомними батьками до Дня Матері
14.05.19

10 травня Чечельницьким районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з центральною районною бібліотекою була організована та проведена  група - зустріч   прийомних  батьків  до Дня матері. Директор РЦСССДМ  Тетяна Фаренюк розповіла соціальну історію кожної прийомної родини - з моменту створення прийомної сім’ї до сьогодення. У кожної родини своя доля, своє життя, яке не буває без конфліктів, труднощів, проблем та переживань. Але кожна родина хоче змінити долю дитини на краще.

Під час здійснення соціального супроводження прийомних сімей нашого району, відчувається як щиро кожна присутня мама переймається майбутнім обездолених дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які з різних причин опинились в інтернатних закладах. Адже без батьків, без сім’ї майбутнє таких діток не завжди райдужне. І саме в цих людях ще стільки любові та ласки, якої б здавалося вистачить на цілий світ! Тому бажаємо міцного здоров’я, процвітання та примноження нашим прийомним сім’ям!

В цей святковий день звучали найщиріші слова привітань для прийомних матерів від працівників бібліотеки,  а також на даному заході були присутні Г.М. Лисенко, керуюча справами районної Ради, С.І. Халус, мати загиблого учасника АТО  та П. А. Чернієвський, поет-краєзнавець.

         Під час зустрічі з прийомними батьками психолог РЦСССДМ Ірина Трачук провела бесіду на тему : «Методи виховання. Стратегія втручання при формуванні поведінки дитини». Психолог  також наголосила і про правила покарання, що саме дитина не повинна боятись покарання.

Начальник відділу соціальної роботи Наталія Дорожанська  наголосила про правила  родини прийомних батьків, а також і ознайомила батьків із 12-ма правилами, які дозволять батьків  уберегти своїх дітей від біди.

         Приємно зазначити, що до привітань приєднався депутат обласної ради Генадій Вацак, який подарував матерям та дітям солодкі подарунки. Але найкращим подарунком для матерів став виступ діток Сивак Олександри та Юлії Кушнір.

По закінченню свята всі присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою під назвою «Ми матір називаємо святою». 

Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

  

123