Хай в серці людському живе доброта
06.07.17

5 липня у Чечельнику відбулася чергова, щорічна зустріч людей похилого віку, які перебувають на обслуговуванні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району. У цей святковий, щедро напоєний теплом літній  день, зібралися в Чечельницькому районному будинку культури люди поважного віку. Зустрічали гостей начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав МАРТИНЮК та директор територіального центру Любов ГАРНИК, які за підтримки селищного та сільських голів, започаткували це свято у кожній територіальній громаді вже 5 років поспіль.

На свято праці,  свято долі,  свято життя,  щоб віддати свою  шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях, з теплими словами завітали: заступник голови райдержадміністрації Ольга БЕСЕДА, заступник голови районної ради Наталія КРУК, селищний голова Світлана ПАЛІСІКА, голови ветеранських організацій району і селища – Петро ГУК та Віктор П’ЯНІЩУК.

Звертаючись до присутніх, Ольга Віталіївна побажала:  «Від щирого серця зичимо вам здоров'я і довгих  років життя.  Нехай діти будуть для вас гордістю,  а онуки радістю.  Хай ваша золота осінь  завжди буде щасливою, а наша сьогоднішня зустріч об’єднає усіх нас у велику родину. Бо ми щасливі тільки тоді, коли у наших родинах є розуміння, взаємоповага та любов».

З теплими словами до стареньких звернулися й представник Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА – Богдана ДАНЧАК та колеги Піщанського терцентру.

Вже більше 5 років, як при територіальному центрі по обслуговуванню одиноких престарілих людей працює університет третього віку, в якому є такі факультети, як бісероплетіння, художня вишивка, ткацтво. Метою створення цих факультетів є зв'язок поколінь, де старші передають свої знання і уміння молодим. Результатом такої творчої праці є виставки робіт наших чудових майстрів, які були представлені в фойє…

І тільки-но залунали перші акорди оркестру районного будинку культури, як сивочолі жіночки пішли в танок. Концертна програма сплетена, наче вінок польових квітів із музичних номерів працівників відділу культури та народних аматорів була неперевершена. Гучні оплески стали нагородою для виступаючих за гарний настрій, який отримали всі учасники свята.

А далі – святковий обід і знову – музика, пісні, гуморески, танці і сміх!

         Долі всіх присутніх  багато в чом у схожі   одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті. І  буде то бентежна розповідь про стійкість,  мужність,  працелюбність,  відданість громадському обов'язку.

         Все,  що оточує нас -  міста і села, заводи, безкраї лани -  є результатом  їх невтомної праці. В усьому,  до чого торкнулися їхні натруджені руки,  залишилася частка великої душі. Та і  власним  життям ми теж завдячуємо старшому поколінню. Низько вклоняємося вам усім!

         Многая, многая, многая літа!

                         

123