Інформаційний семінар з учасниками АТО
27.02.20

На базі Чечельницької районної філії Вінницького обласного центру зайнятості 26 лютого 2020 року відбувся  інформаційний семінар «Підтримка осіб, які постраждали внаслідок кризових подій.  Життя після АТО»  з учасниками АТО.

         Директор районного центру соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк розпочала даний захід з того, що саме соціальна адаптація та соціальний супровід з сім’ями учасників антитерористичної операції здійснюється працівниками районного центру соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді, а також надала інформацію про здійснення оцінки потреб вищевказаних родин та договору на отримання послуги соціальної адаптації.

Даний захід продовжила Катерина Лисенко, педагог соціальний Центру, наголосивши про емоційний інтелект та емоції, які впливають на здоров’я кожної особи.  А також на даному заході прийняла участь психолог районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Ірина Трачук,  яка   ознайомила   учасників   семінару з методами саморегуляції : поведінки, станів, емоційної саморегуляції та психологічної саморегуляції. Разом з тим психолог провела роботу за тестом Спілберга – Ханіна на визначення реактивної та особистої тривожності.

А на завершення усім учасникам даного семінару  директор Центру  Т. Фаренюк наголосила: «Особливу увагу варто звернути на вчасне отримання психологічної допомоги, тобто: забезпечити проведення психологом Центру індивідуальних консультацій з учасниками АТО /ООС, членами їх сімей та сімей загиблих за визначеним графіком, а також обов’язково забезпечити роботу груп взаємодопомоги та проведення тренінгів протягом поточного року». 

123