Інформація про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації
30.01.17

 

На первинному обліку служби у справах дітей Чечельницької райдержадміністрації станом на 01.01.2017 року перебуває 15 дітей-сиріт та 35 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них:

- під опікою(піклуванням громадян)-40,

- в прийомних сім’ях- 4,

- в дитячих будинках сімейного типу-3,

- в інтернатних закладах -2, (в Тульчинському будинку-дитини та  в Стрижавському дитячому будинку-інтернат ),

- в ПТУ-1 в Зозівському  професійному аграрному ліцеї.

Протягом даного періоду 9 дітей набуло статусу: 3 дітей - статусу дитини - сироти та 6- позбавлених батьківського піклування.

Однією із форм реалізації державної політики з охорони дитинства на місцях є діяльністькомісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації. Протягом 2016 року проведено 15 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто  питання соціального захисту дітей, запобігання дитячій безпритульності і бездоглядності, профілактики правопорушень, захисту житлових та майнових прав дітей.    Приділяється увага координації діяльності між підрозділами райдержадміністрації та іншими районними структурами в галузі реалізації державної політики щодо захисту прав дітей.У районі затверджена та діє районна програма « Реалізації  Конвенції ООН про права дитини на  2016-2017 роки», яка затверджена рішенням №16, 2 сесії районної ради 7 скликання від 18.12.2015р.

Однією із форм реалізації державної політики з охорони дитинства на місцях є неухильне дотримання службою у справах дітей порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 року № 905.
Станом на 01.01.2017 року  на  регіональному обліку з усиновлення перебуває – 10 дітей, з них:
-         в дитячих закладах різних форм перебуває 3 дітей:
-  1 – в Тульчинському будинку дитини Вінницької області.
-1 - в Стрижавському дитячому будинку-інтернат Вінницького районну, Вінницької області
   1-ПТУ
- в сімейних формах виховання 7 дітей:
7 – в ПС, ДБСТ.
У 2016 році національним усиновителем  на території району не усиновлено  ні однієї дитини.
Служба у справах дітей  Чечельницької райдержадміністрації здійснює нагляд за умовами проживання та виховання6 усиновлених дітей ( з них : 6 – усиновлені  понад три року тому).
Іншою формою реалізації державної політики з охорони дитинства на місцях є неухильне дотримання службою у справах дітей порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866.
Під опікою, піклуванням громадян перебуває 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти перебувають під опікою, піклуванням  здебільшого в родичів.
ПС, ДБСТ.
Станом на 01.01.2017 року в  прийомних сім’ях, ДБСТ проживає 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби.
 Службою у справах дітей  підготовлено  2 позови про позбавлення батьків батьківських прав.
                Забезпечується участь дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в тематичній літній оздоровчій зміні.  1.01.2017р. оздоровлено 16 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.
         Протягом звітного періоду проведено 13 лекцій  серед учнівської молоді в навчальних закладах району щодо відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства та вчинення злочинів і адміністративних правопорушень, пов’язаних з наркотиками.
        Тримається на особливому контролі захист прав та інтересів дітей, батьки яких постраждали під час Революції Гідності та в зоні проведення антитерористичної операції; дітей-переселенців з АРК Крим, Донецької та Луганської областей.  
123