Ініціатива – від громади, підтримка – від влади
01.11.17

Сьогодні, 1 листопада, депутат Верховної Ради України Юрій Македон, разом із головою райдержадміністрації Сергієм Пустовим та головою районної ради Сергієм П’яніщуком завітали до с. Рогізка, Чечельницького району.  Місія у делегації була приємною: відкриття щойно відремонтованої частини ДНЗ ясла-сад «Подоляночка». – Ще два місяці тому, тут була літня мансандра, а сьогодні – сучасний, повноцінний другий поверх нашого садочку, - з гордістю демонструє просторі кімнати завідуюча закладом Олена Симонова. Спальня, санвузол, умивальники, душова – все зроблено старанно і з любов’ю. Підрядна організація ТОВ «Райагробуд» (директор – Василь Вівчарук) під час проведення ремонтних робіт застосувала енергозберігаючі технології, тож у кімнатах тепло та затишно. Працівники дитячого садка, батьки і діти зібралися, щоб подякувати за підтримку та допомогу з боку народного депутата Юрія Македона, органів місцевої влади та місцевого самоврядування.

Виступаючи перед присутніми, Юрій Миколайович зазначив: «Починаючи із 2014 року Президент України Петро Порошенко дав доручення зробити прозорими проведення конкурсів, тендерів, аукціонів. Ваша участь та перемога у конкурсі проектів є яскравим прикладом втілення змін, що відбуваються у державі».

Фонд регіонального розвитку виділив на реконструкцію ДНЗ «Подоляночка» 276 тис грн, обравши даний проект, як один із пріоритетних. Іще майже 55 тис грн асигнувала Рогізківська сільська рада.

Голова райдержадміністрації Сергій Пустовий підкреслив, що завдяки активній участі громади села у різних конкурсах, лише впродовж цього року рогізяни стали переможцями у Міжнародному проекті ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що дало змогу встановити твердопаливний котел, замінити вікна і двері  у  ДНЗ «Подоляночка» на енергозберігаючі. А новенький дитячий спортивно-ігровий майданчик на території дитсадка – це результат перемоги в обласному конкурсі.

Голова районної ради Сергій П’яніщук подякував небайдужим жителям села і завірив, що влада району завжди підтримає ініціативу громади, а тому всі проблеми краще вирішувати гуртом.

Варто відмітити, що до сьогодні не всі дошкільнята могли відвідувати даний дитячий заклад, позаяк площа дитячих спалень була замалою, тож створилася ціла черга бажаючих.  А от нині тут свято. Після двомісячного ремонту «Подоляночка» широко розчахнула двері перед 24 маленькими рогізянами, які з радістю прийняли цей подарунок від дорослих.

Мабуть знаково, що саме на вулиці Молодіжна в с.Рогізка розташована дитячий заклад «Подоляночка». – Буде молодь в селі, тож будуть і діти. А будуть діти, то буде майбутнє, - радіє сільський голова с.Рогізка Василь Олійник.

                     

123