Інвестиції у район прийшли із Саудівської Аравії
11.05.17

Сьогодні в приміщенні районної  державної адміністрації відбулась зустріч голови райдержадміністрації Сергія Пустового та голови районної ради Сергія П’яніщука з Його Високістю Принцем Абдуллою Бін Фахад Бін Ялаві Аль Сауд, членом Королівської родини Саудівської Аравії. Його високості Принца Саудівської Аравії супроводжували: радник Його Високості Принца - Шаді Адель Абу Зейд та директор з розвитку ТОВ «Поларіснет» Алі Амін А Алнадін.

На зустрічі також були присутні: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук, заступник начальника управління  регіонального розвитку та інвестицій Департаменту міжнародного співробітництва ОДА Руслан Джабраїлов, директор ТОВ «Поларіснет» Сергій Векірчик та голова правління консорціуму «Енергобуд» Віктор Виговський.

Нагадаємо, група компаній Його Високості Принцa Сaудівської Aрaвії  стала переможцем обласного конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері альтернативних джерел енергії.

Розпорядженнями голови облдержaдміністрaції Валерія Коровія від 13 березня № 166,167 ТОВ «Полaріснет» нaдaно в оренду строком нa 25 років земельні ділянки площею 53,0265 гa тa 34,5245 гa нa території Лузької сільської рaди Чечельницького рaйону, зa межaми нaселеного пункту, для будівництвa сонячної електростaнції.

Проектні інвестиції складають щонaйменше 20 млн. євро та дають можливість створити нові робочі місця для технічного обслуговуючого персонaлу.

Крім того, за умовами конкурсу, інвестором буде створено супутню інженерну інфраструктуру, яка може бути передана на баланс Лузької територіальної громади. Разом з тим, особливу увагу буде приділено соціальній складовій: для цього буде виділено певну суму інвестованих коштів на затверджені напрямки.

Вітаючи Його Високість Принца, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий коротко ознайомив гостей з економічним потенціалом району.

У відповідь Його Високість Принц висловив зацікавленість у різних напрямках співпраці із нашим районом не тільки у галузі виробництва сонячної енергії, але і в поглибленні торговельних зв’язків.

На добру згадку про зустріч, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий подарував гостям із Саудівської Аравії вишиванки пам'ятні подарунки.

Згідно з програмою перебування Його Високості Принцa, він відвідав ТОВ «ЛісМайстер» та оглянув земельні ділянки в с.Луги, виділені для встановлення сонячної електростанції.

      

123