Іван Мовчан: "Цього року ми плануємо завершити основні роботи у первинній

Іван Мовчан: «Цього року ми плануємо завершити основні роботи у первинній і вторинній ланці охорони здоров’я, а наступного року займатимемося переважно закладами третинного рівня»
Голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан взяв участь у відкритті відремонтованого отоларингологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Головний лікар закладу Тетяна Антонець продемонструвала керівникові області відремонтовані приміщення і повідомила про основні проблеми закладу. 
Оглянувши заклад, Іван Мовчан зазначив: «Цього року ми плануємо завершити основні роботи у первинній і вторинній ланці охорони здоров’я, а наступного року займатимемося переважно закладами третинного рівня, тобто обласними лікарнями"
Очільник області відмітив, що в обласній дитячій лікарні цьогоріч не планувалося ремонтних робіт. Але у зв'язку з гострою потребою у цьому, вдалося знайти ресурс 1 398 тис грн., щоб відремонтувати відділення, оскільки в медичній галузі пріоритетне місце займають дитячі медичні заклади. 
Іван Мовчан також запевнив: "За найближчі два-три роки ми постараємося довести всю лікарню до такого зразкового стану, як нововідремонтоване відділення. Крім того, ми серйозно займатимемося медикаментозним забезпеченням закладів".

Довідка: 
Отоларингологічне відділення на базі Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні працює з моменту відкриття закладу. 
У складі відділення – 20 отоларингологічних ліжок та 10 сурдологічних ліжок.
В районних лікарнях Вінницької області немає дитячих отоларингологічних ліжок, тому планова та ургентна допомога таким хворим надається на базі ВОДКЛ. Крім того, лише в цьому відділенні надається допомога дітям з вадами слуху. 
Щороку у відділенні лікується близько 1200 хворих, виконується 850-900 оперативних втручань.