Іван Мовчан: «Мало проголосити незалежність – треба збудувати свою державу»

Голова облдержадміністрації Іван Мовчан привітав з 22-ю річницею незалежності України учасників урочистих зборів, які відбулися 22 серпня у концертній залі «Райдуга». 
«День 24 серпня 1991 року – це дата, від якої в Україні почався відлік нової епохи. Здійснилася одвічна мрія українського народу. Але проголошення незалежності було лише початком, першим рядком новітньої історії нашої країни. Мало проголосити незалежність – треба збудувати свою державу, – підкреслив голова ОДА. – А ця справа вимагає щоденної праці, терпіння, мужності, а головне – об’єднання усіх зусиль заради однієї великої мети. Тільки за таких умов ми матимемо сильну, заможну і справді незалежну Україну». 
Керівник області повідомив, що Вінниччина напередодні найбільшого державного свята має значні досягнення: аграрії області цього року намолотили понад 2 мільйони тонн ранніх зернових. 
«Це гідний подарунок Україні до свята, значний внесок у продовольчу безпеку держави, а отже – в її економічну незалежність І це далеко не єдиний успіх вінничан», – підкреслив голова ОДА. 
«В основі усіх досягнень вінничан лежить усвідомлення того, що ми живемо і працюємо на своїй землі, прагнемо бути корисними своїм містам і селам, своєму народові, – продовжував Іван Мовчан. – Це прагнення має визначати наші подальші спільні дії, спрямовані на розбудову рідної Вінниччини і всієї держави. Саме таке завдання ставить перед нами Президент України Віктор Янукович». 
Завершуючи вітальну промову, Іван Мовчан побажав усім присутнім: 
«Нехай ніколи не покидає вас бажання творити добро і змінювати світ на краще».