Іван Мовчан :"Ми повинні приділяти позашкільній освіті максимум

 
Іван Мовчан: «Ми повинні приділяти позашкільній освіті максимум уваги, оскільки вона суттєво впливає на майбутнє наших дітей»

Під час робочої поїздки до Оратівського району голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зустрівся з керівниками загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів району. Оскільки зустріч відбувалася після огляду районного Будинку дитячої та юнацької творчості, розмову з педагогічною аудиторією голова ОДА розпочав з теми позашкільної освіти:
«Я розумію глибину завдань, які ставить перед нами Президент України у справі розвитку позашкільної освіти. Ми повинні приділяти позашкільній освіті максимум уваги, оскільки вона суттєво впливає на майбутнє наших дітей. Завдання влади – створювати дітям можливості для зміцнення здоров’я, для розвитку здібностей, для цікавого і корисного дозвілля у гуртках і студіях, для отримання додаткових знань і вмінь, які будуть їм корисними у дорослому житті. Ми не можемо мати такий заклад у кожному населеному пункті, тому повинні забезпечити підвезення дітей до таких закладів або організувати виїзні засідання, як це практикується в Оратівському районі. Важливо, що вихованці позашкільних закладів беруть участь у конкурсах, спілкуються з ровесниками з інших регіонів, вчаться досягати мети».
Іван Мовчан нагадав, що цього року освіта визначена одним з пріоритетів роботи обласної влади:
«В усіх навчальних закладах ми повинні створювати умови, які відповідали б певним стандартам, дозволяли не лише навчати дітей, а й прищеплювати їм навички спілкування у соціумі, обов’язкові елементи загальної культури. Можна вже робити певні підсумки і говорити про досягнення. З початку року на ремонтні роботи і благоустрій навчальних закладів ми використали понад 200 млн. грн. 70 % цих коштів отримані за рахунок благодійності суб’єктів господарювання. Таких коштів у галузь ми не вкладали багато років. Ми провели величезну роботу для того, щоб створити у кожній школі нормальні гігієнічні умови для дітей. Наводимо лад у харчоблоках, приділяємо значну увагу утепленню шкіл, поступово виводимо з підвальних приміщень котельні. У вашому районі є багато позитивних прикладів такої роботи. Треба працювати далі, не знижуючи темпів. Зробили ми багато, але роботи попереду – ще більше, оскільки проблеми накопичувалися багато років. Крім того, галузь динамічна і вона потребує постійної уваги, зокрема – модернізації навчально-виховного процесу».
Завершуючи вступну промову, голова ОДА подякував керівникам закладів за плідну роботу і наголосив:
«Ніяких досягнень у галузі освіти не було б, якби не було вас – небайдужих і працьовитих керівників, які вкладають душу у роботу з дітьми».
Після того Іван Мовчан відповів на запитання освітян району
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА