Іван Мовчан: Ми приділяємо значну увагу розвитку міжрегіональних

Іван Мовчан: «Ми приділяємо значну увагу розвитку міжрегіональних і міжнародних контактів»
Голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан взяв участь у роботі конференції єврорегіону «Дністер» «Розвиток єврорегіону «Дністер» як складова розвитку прикордонних територій України і Республіки Молдова». 
«Проведення таких зустрічей – велика честь і велика відповідальність для нашої області, – сказав у вітальній промові Іван Мовчан. – Україна послідовно реалізує принципи зовнішньої політики, спрямовані на тісну співпрацю з європейськими країнами. Ми приділяємо значну увагу розвитку міжрегіональних і міжнародних контактів. Одним з яскравих і позитивних прикладів міжнародної співпраці, яку здійснює Вінницька область, є єврорегіон «Дністер», сьогодні ми обговорюємо Стратегію розвитку єврорегіону до 2016 року. Цей документ є складовою частиною загальної Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року. Низка проблем територій, які входять до єврорегіону «Дністер», вимагають невідкладного розв’язання спільними зусиллями».
Учасників конференції привітали також голова єврорегіону «Дністер», голова обласної ради Сергій Татусяк, Вінницький міський голова Володимир Гройсман, глава Місії ЄС в Україні Ян Томбінський, Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков, Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Республіці Молдова Матіаш Силадьї, радник Посольства Республіки Молдова в Україні Володимир Саранчук і ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко. 
Під час конференції була представлена стратегія єврорегіону, а також підписано кілька угод про співпрацю. 
Чимало учасників конференції у своїх виступах підкреслювали: Дністер – це річка, яка не розділяє, а об’єднує Україну і Молдову.