Іван Мовчан провів прес-конференцію для засобів масової інформації

 


 


Голова облдержадміністрації Іван Мовчан провів прес-конференцію для засобів масової інформації області. На прес-конференції йшлося про підсумки соціально-економічного розвитку області у першому півріччі і звіти керівників і міст у рамках нового управлінського формату, запровадженого в області. 
Оцінюючи роботу агропромислового комплексу області, Іван Мовчан повідомив, що цього року є всі підстави сподіватися на рекордний урожай – до 5 млн тонн зерна (незважаючи на затримку весняної посівної кампанії через складні погодні умови). 
Журналісти цікавилися, як сприймається в області новий формат роботи, і які результати він дав.
«Я переконаний, що це правильний шлях, – відповів голова ОДА. – Такий формат дає можливість дійти до кожної проблеми у кожному населеному пункті. Райони виконали річні плани в середньому на 55-60 %. Звичайно, в одних випадках влада спрацювала добре, а в інших – не дуже добре. Усі недоліки будуть усуватися, тому що контроль за виконанням доручень буде постійним. Але ця схема матиме продовження. Публічні звіти про роботу та вимоги ілюструвати кожну позицію примушують керівників працювати якісно.
Ми ставили собі за мету вивчити всі проблеми, які накопичувалися роками, визначити, що ми повинні виконати протягом цього і наступних років. 
Я уважно вичав усі ілюстрації, подані керівниками кожного району чи міста, глибоко вникав у проблеми всіх населених пунктів. Ми ставили собі за мету почути кожну територіальну громаду. У значній мірі нам вдалося цього досягти. Про це свідчили цифри та ілюстрації. Динаміка виконання доручень значна. Ця інформація доступна, кожен з вас теж може зробити власний аналіз ситуації в районах. 
Тільки тоді, коли ми розбудимо громаду, коли чиновники працюватимуть для людей, коли ми ефективно залучатимемо всі ресурси, ми зможемо виконати вимоги і доручення Президента України, спрямовані на відбудову нашої держави».

Відповідаючи на запитання журналістів, голова ОДА повідомив про результати роботи в галузях охорони здоров’я, освіти і культури, про створення в районах центрів надання адміністративних послуг, будівництво житлових будинків у рамках виконання програми «Доступне житло».