Іван Мовчан зустрівся з членами Громадської ради при ОДА

Метою зустрічі стало обговорення суспільно-політичної ситуації на території Вінниччини та пошук дієвих шляхів подальшої співпраці органів виконавчої влади з громадськими організаціями області.
Під час засідання учасники зустрічі мали змогу висловити власне бачення та внести свої пропозиції щодо організації подальшої взаємодії, спрямованої на системний розвиток Вінницького регіону та вирішення актуальних для його мешканців питань.
«Протягом останнього року ми намагались демонструвати усій Вінниччині, що можна працювати конструктивно й без політики. Наскільки це вдалося – життя й історія покажуть. Та безперечним фактом залишається те, що чимало об’єктів соціальної інфраструктури, яким досі не приділялася увага, зазнали якісних змін, - зауважив Іван Мовчан. - Можливо, ми не використовували повною мірою потенціал громадських організацій. І було б доцільно сформувати таку модель нашої співпраці, яка б була дієвою на перспективу».
Першим кроком на шляху до ефективної взаємодії, за переконанням голови облдержадміністрації, могла б стати участь членів Громадської ради у звітній кампанії керівників районів та міст області, під час якої очільники громадських організацій мали б можливість виступити перед мешканцями територій та безпосередньо оцінити дієвість запровадженого формату роботи. 
Крім того, наголосив Іван Мовчан, необхідно відпрацювати чіткий регламент співпраці консультативно-дорадчого органу з обласною державною адміністрацію та активно залучати представників громад до інспектування роботи органів влади.
 
Департамент інформаційної діяльності та
 комунікацій з громадськістю ОДА