Ювілей Ніни Гнатюк
17.03.17

   18 березня 2017 року виповнюється 70 років відомій українській поетесі Ніні Юхимівні Гнатюк. До цієї дати у центральній  районній  бібліотеці представлено виставку-ювілей «Ніна Гнатюк: яблука падали в душу мою…».

Поезія Ніни Гнатюк відзначається проникливим ліризмом, розкриває світовідчуття нашого сучасника, сповнена любові до України. Лірика поетеси передає складну гаму переживань закоханого жіночого серця. Поетичне слово Ніни Гнатюк поєднується з мелодикою народної пісні, зі зблисками іронії та самоіронії.  Ніна Гнатюк – невтомний популяризатор життя і творчого спадку видатного українського поета, політв’язня, Героя України  Василя Стуса.

  Поетеса продовжує творити з вірою в те, що «Україну кращі ждуть часи».

У Ніни Гнатюк багато задумів, творчих планів. Вона вся – в напруженні, в роботі. Тож хай не покидають її сили чесно і правдиво, за велінням совісті творити найголовніше – саме життя. І хай поезія не покидає її ні на день – приходить чиїмось ясним поглядом, добрим словом, букетом лагідних пролісків, або тим же традиційним «Доброго дня!» Адже бути потрібною людям, жити в ім’я добра і щастя свого народу – сенс її життя. І про це  поетеса   пише з глибокою вірою і впевненістю:

Я не згорю, не змовкну. Я – Людина.

Мені дано не час, не день, не мить.

В життя нема забутості, спочину, –

Життя розквітнюється, рясне, пломенить.

123