Калинівчанам держава відшкодує вартість ремонтних робіт
05.10.17

Відповідно до рішення органів державної влади громадянам, які зазнали збитків внаслідок надзвичайної ситуації, що виникла на військових складах Міноборони України поблизу м. Калинівка, проводитимуть відшкодування вартості будівельних матеріалів та ремонтних робіт за кошти державного бюджету.

Рішенням штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації визначено механізм проведення зазначених компенсаційних виплат. Відшкодування населенню вартості будівельних матеріалів та ремонтних робіт, які громадяни купували та проводили за власні кошти, проводитиметься виключно у випадку пред’явлення підтверджуючих документів (чеків, квитанцій, накладних).

Оскільки  мова йде про бюджетні кошти, законодавством вимагається відповідна процедура їх використання. Зокрема, необхідно підготувати підтверджуючі документи.

Таким чином, визначено генерального підрядника відновлювальних робіт – Калинівське комунальне підприємство «Благоустрій». Завданням даного підприємства є акумулювання всіх підтверджуючих документів, щодо витрат населення на будівельні матеріали та ремонтно-відновлювальні роботи, відповідно до яких проводитимуться відшкодування їх вартості громадянам. Окрім того, підприємство заключатиме договори субпідряду на постачання будівельних матеріалів та проведення ремонтних робіт з відповідними ліцензованими організаціями. Таким чином, всі розрахунки як з населенням, так і з субпідрядниками проводитимуться з КП «Благоустрій», що забезпечить їх прозорість і відповідність чинному законодавству.

123