Кобзар-лірник – на теренах Чечельниччини
02.03.18

Сьогодні, в рамках Шевченківських днів в Україні, за підтримки депутата Верховної Ради України Юрія Македона, перед чечельничанами виступив  народний артист України, лауреат Шевченківської премії, соліст Чернігівської філармонії кобзар-лірник Василь Нечепа.

Василь Нечепа виконав безсмертні твори мистецтва, в яких розповів про життя та творчість видатного українського поета Тараса Шевченка, Івана Франка, Василя Стуса та ін.

Унікальний музика і співак з концертами побував у Польщі, Угорщині, Німеччині, Великій Британії, Франції, Бельгії, Іспанії, Італії, Чехії, Словаччині, Австралії, Канаді, США. Його голос лунав у 30 країнах світу.

Відомо, що мистецтво кобзарів і лірників, яке своїми зачатками сягає періоду Київської Русі, мало в усі часи велике значення для України і завжди було в пошані серед народу. Народні співці – кобзарі  й лірники завжди були поруч з борцями за свободу, рівність та незалежність і часто гинули в цій боротьбі. Як правило вони вели скромне життя, не претендували на своє возвеличення і тому часто їх імена залишалися маловідомими, незважаючи на те, що більшість з них були не тільки великими митцями-музикантами, але і цікавими особистостями.

По закінченню концерту голова районної ради Сергій П’яніщук, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук та начальник відділу культури і туризму РДА Аліна Шумило подякували Василю Нечепі за майстерність, якою зачарував усіх присутніх у залі і вручили виконавцю квіти та пам’ятні подарунки.

123