Коли сміється дитина - посміхається небо
01.10.19

30 вересня в Україні традиційно відзначається прекрасне та величне свято - День усиновлення.
Усиновлення - одна з кращих форм виховання, яка вже давно існує в Україні і позитивно сприймається суспільством. Тільки при усиновленні дитина втрачає статус сироти чи позбавленої батьківського піклування і набуває статусу сина чи доньки.

Кожного дня все більше і більше наших співгромадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей. Починаючи з 2000 року українці усиновили 33 715 дітей, протягом минулого, 2018 року - 1730.
День усиновлення - це перш за все свято подяки: батькам-усиновителям, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям, всім, хто дарує дітям шанс на здобуття щасливого майбутнього в новій родині. На території Чечельницького району на сьогодні 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, уже виховуються в 30-ти родинах опікунів, 7 дітей зростають в прийомних сім'ях.
Однак сьогоднішнє свято - це також і нагадування про тих діток, які ще не зазнали батьківської опіки, ласки та любові. 43 дитини нашого району ще потребують влаштування в сімейні форми виховання, загалом по Україні ще понад 6 тисяч дітей чекають на усиновлення.
Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – дитини і дорослого. Адже кожна година, день, рік, які дитина проживає в люблячій родині - це інвестиція в її успішне майбутнє.
Бажаємо батькам і діткам перш за все міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові!

 
 
123