Компенсації ізольованим від COVID-19 застрахованим особам
12.05.20

Перелік причин тимчасової непрацездатності, за якими Фонд соцстраху фінансує допомогу, доповнено ізоляцією від COVID-19. Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

Якщо заклади охорони здоров’я видаватимуть лікарняні листки за такою причиною, то Фонд соцтраху компенсує 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Право на допомогу від Фонду соцстраху в такому випадку мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби.

Видачу лікарняних листків, які є виключною підставою для нарахування зазначених виплат від Фонду соцстраху, на вже унормeвали. МОЗ спільно із Фондом соцстраху провели селекторну нараду з департаментами (управліннями) охорони здоров’я обласних (міських) держадміністрацій щодо оформлення таких документів.

Аби отримати допомогу на підставі отриманого від працівника лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11», роботодавець оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19.

123