КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
31.08.18

Вчора, у районному будинку культури відбулась серпнева конференція педагогічних працівників Чечельницького району за участю голови райдержадміністрації Сергія Пустового, голови районної ради Сергія П’яніщука, начальника відділу освіти райдержадміністрації Галини Деменчук, очільника профспілки освітян Чечельницького району Таміли Панасюк.

Тематика конференції була присвячена впровадженню нової української школи та підготовки до нового навчального року.З вітальним словом до учасників конференції звернулись школярі Чечельницької школи №1.

На початку зібрання Галина Деменчук озвучила основні принципи сучасної освіти: якість та доступність, захист прав дітей, здоров’я дитини та безпека її життя, підготовка та підтримка компетентних педагогів, сучасні умови навчання та виховання дітей, запровадження нових ініціатив по відношенню до дітей, залучення дітей та молоді до діяльності територіальної громади.

Розповідаючи про впровадження стандартів НУШ Галина Деменчук зазначила, що Нова українська школа спрямована на набуття дітьми ключових компетенцій та наскрізних умінь. Це стосується як формування ядра знань та професійних умінь так і формування рис характеру, різних способів мислення та соціальної поведінки.

Про здобуття та виклики, які стоять перед адміністраціями і педколективами шкіл Ольгопіль та Тартак доповіли директори закладів – Віктор Кікавський та Тетяна Багрій.

Не оминули увагою питання дошкільної освіти в районі. Перед зібранням виступила директор ДНЗ «Калинка» Альона Гарник.  Вона озвучила ряд пріоритетних напрямків роботи ЗДО, зокрема фізкультурно-оздоровчий, гуманітарний, художньо-естетичний, інтелектуальний, мовленнєвий і т.ін. Звертаючись до колег, А.Гарник зазначила: «Ви обрали професію, яка не дозволяє зупинятись ні на крок, запізнюватись ні на хвилину, заспокоюватись ні на мить. Особливо сьогодні, коли держава покладає на нас надзвичайно важливу місію – бути агентами змін, й рушійною силою, й першопрохідцями, і мотиваторами… Словом, тими людьми, які вже сьогодні навчатимуть і виховуватимуть майбутніх науковців, керівників, тих, хто вже завтра розбудовуватиме нашу країну. Бажаю всім нам у новому навчальному році виключно успішних та результативних кроків на шляху творення нової України для себе й майбутніх поколінь».

Заступник директора районної станції юних натуралістів Олеся Попович акцентувала на важливості розвитку позашкільної освіти, оскільки чітко розроблена мережа безплатних закладів позашкільної освіти забезпечує помітний поступ у формуванні національного та патріотичного світогляду підростаючого покоління.

Звертаючись до присутніх Сергій Пустовий підкреслив, що реформа освіти є реальним прикладом, коли держава не просто розробила програму змін, а й виділила значне фінансування для втілення їх у життя.

«Розпочались дійсно позитивні зміни. Але будь-яка реформа тягне за собою певні незручності, зокрема і фінансові, адже на папері не можна все передбачити і прорахувати. Особливо враховуючи ту ситуацію, в якій знаходиться сьогодні наша держава. Але завдяки зусиллям Уряду України та Президента України ситуація в державі контрольована та забезпечується її економічне зростання», - наголосив Сергій Пустовий.

В свою чергу Сергій П’яніщук розповів про діяльність районної ради щодо розвитку галузі «Освіта» у 2018 році та закликав до тісної співпраці із органами місцевого самоврядування, підприємцями, меценатами громад. 

За вагомі здобутки школярів, гуртківців, високий професіоналізм, активну громадську позицію кращих працівників галузі освіти району було нагороджено Почесними грамотами.

123