Консультативний центр для споживачів електроенергії

З метою надання населенню, юридичним та фізичним особам Вінницької області всебічних консультацій у вирішенні різного роду питань щодо енергопостачання, формування між суб'єктами електроенергетики та споживачами електричної енергії прозорого інформаційного середовища з питань постачання електричної енергії, підвищення якості та ефективності обслуговування споживачів електричної енергії, підвищення рівня оплати за відпущену (спожиту) електричну енергію та сприяння ефективному використанню електричної енергії, при центральному офісі Публічного Акціонерного Товариства «Вінницяобленерго» функціонує Інформаційно-консультаційний центр по роботі із споживачами електричної енергії. 
Основним завданням ІКЦ є, зокрема:
- розв'язання суперечностей та конфліктних ситуацій, які виникають між енергопостачальником та заявниками,
- вжиття заходів щодо усунення структурними підрозділами енергопостачальника недоліків при постачанні електричної енергії,
- листування зі споживачами електричної енергії, підприємствами, органами виконавчої влади, організаціями та іншими установами з питань, які належать до повноважень ІКЦ.
За 2014 рік до Інформаційно-консультаційного центру надійшло – 6328 звернень заявників, а за І квартал 2015 р. надійшло 1583 звернень.
Основні питання які піднімались у зверненнях:
- застосування чинного законодавства України в галузі енергетики та правил користування електроенергією;
- укладання договорів; 
- тарифів, пільг і субсидій; 
- розрахунків за спожиту електроенергію; 
- прав, обов'язків та відповідальності постачальника й споживача електроенергії; 
- купівля, експлуатація, обслуговування приладів обліку електроенергії; 
- якості, умов і режимів споживання електроенергії; 
Згідно з вимогами пунктів 4.1 та 4.3 Положення про Інформаційно-консультаційний центр по роботі із споживачами електричної енергії (далі – Положення про ІКЦ), затвердженого постановою НКРЕ від 12.03.2009 № 299 (зі змінами), створюється комісія ІКЦ, як постійно діючий колегіальний орган з метою розгляду та розв'язання суперечностей, спірних ситуацій між енергопостачальниками і споживачами та підготовки висновків з питань, які оскаржуються. 
Основними спірними питаннями в галузі електроенергетики, з якими зверталися до ІКЦ фізичні та юридичні особи, та які розглядалися комісією є звернення:
- щодо незадовільної якості електроенергії, що постачається;
- щодо встановлення приладів обліку електроенергії;
- щодо неправомірності дій електропередавальної організації при здійсненні процедури складання Актів про порушення ПКЕЕ та ПКЕЕН, відключення електроустановок від електромережі;
- щодо отримання заявником технічних умов та формування плати за приєднання до електричних мереж;
- щодо запровадження тарифів, диференційованих за періодами часу;
- щодо тарифів на електроенергію для юридичних та фізичних осіб та населення;
- щодо порядоку коригування договірних величин споживання електроенергії та потужності.
Разом з тим, за участю відповідальних осіб інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області в 2014 році було проведено 51 засідання в ІКЦ та 28 в І кварталі 2015 р.
Інспекція Держенергонагляду у Вінницькій області повідомляє: у разі виникнення питань щодо надійності електропостачання будинку, відновлення електропостачання, процедури зняття показів електролічильника, технічного стану електричних мереж тощо, Ви маєте можливість звертатися до інформаційно-консультаційного центру по роботі із споживачами електричної енергії при ПАТ «Вінницяобленерго» за адресою: вул. Соборна, 50 (каб. 201, 203), м. Вінниця або за телефоном (0432) 65-96-83, 65-96-85, 52-50-47 в понеділок – четвер з 8 год. до 17 год., в п’ятницю з 8 год. до 15 год. 45 хв. (перерва 12. год. - 12 год. 45 хв.) чи електронною поштоюikc_ischenko@voe.com.ua Начальник IКЦ: Іщенко Генадiй Сергійович.