Координаційний центр з надання правової допомоги
03.02.20

Система з надання безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права.

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел.

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога.

Безоплатна первинна правова допомога (БППД) включає в себе такі види правових послуг: надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Право на БППД мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Право на БВПД мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України.

На сьогодні система безоплатної правової допомоги налічує 535 точок доступу, які знаходяться на всій території України та регулярно надають правову допомогу населенню.

Діє єдиний телефонний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800 213 103

Перейти на офіційний вебсайт Координаційного центру з надання правової допомоги

123