Кожен другий житель району обрав свого лікаря
14.11.18

За 7 місяців кампанії «Лікар для кожної сім’ї» свого терапевта, педіатра чи сімейного лікаря обрали 10 622 жителя нашого району.

Найбільш активними були жителі с.Каташин — тут декларації зі своїм лікарем підписали 88% мешканців. Позначку 50% не перетнули у дев’яти громадах району — с. Білий Камінь, Куренівка, Луги, Любомирка, Ольгопіль, Попова Гребля, Рогізка, Стратіївка, Тартак.

Власний лікар, до якого можна звернутись з будь-якого питання щодо здоров’я, потрібен кожному. Як свідчить світова практика, більшість проблем із здоров’ям можуть бути вирішені на рівні первинної допомоги, особливо у разі вчасного звернення. Сімейний лікар, терапевт чи педіатр не лише встановлює діагноз і лікує найбільш поширені хвороби, травми, отруєння, а й консультує щодо здорового способу життя, дає направлення на аналізи, до вузьких спеціалістів, видає довідки. І всі послуги  у вашого лікаря уже оплачені Нацслужбою здоров’я.

Якщо ви ще не обрали свого лікаря і не знаєте, з чого почати, прочитайте коротку інструкцію: https://bit.ly/2tU0b8g

5 червня поточного року КНП «Чечельницький ЦПМСД»  укладено договір з Національною службою здоров’я України і проводиться фінансування за новою моделлю. Лише в жовтні заклад отримав  майже 710 тис. грн від Нацслужби. Це значно більше грошей, аніж за субвенцією, яка  в середньому складала 490 тис. грн. Крім того, медики Центру почали отримувати суттєво вищу зарплатню.

З другої половини 2019 року працюватиме програма «Безкоштовна діагностика». За направленням сімейного лікаря можна буде проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та діагностичні дослідження в будь-якому медзакладі за вибором, який бере участь у програмі. Оплачуватиме послуги Національна служба здоров’я.

 

Головний лікар НКП «Чечельницький ЦПМСД» Віктор Коваль

123