Курс на запровадження євростандартів в усіх сферах життя країни

Курс на запровадження євростандартів в усіх сферах життя країни є незмінним - Президент
Президент України Віктор Янукович наголошує, що для модернізації країни за європейськими стандартами потрібні не лише бажання, а й можливості.
«Ми прекрасно розуміємо, що шлях України лежить через модернізацію, через європейські стандарти, через гармонізацію українського законодавства. Цей шлях для нас є незмінним. Звичайно, на цьому шляху, крім великого бажання, яке ми маємо, повинні бути і можливості», - сказав Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Запоріжжі.
Глава держави зазначив, що будь-які реформи, модернізація потребують значного вкладення коштів. Віктор Янукович нагадав про дослідження українських науковців, які вказують, що «для нас великою проблемою є модернізація наших підприємств під технічні стандарти Європейського Союзу - для цього потрібні величезні інвестиції від 100 до 500 млрд доларів».
«Але найважливішим є фактор часу. Його у нас вже немає», - додав Президент.
За його словами, вітчизняна продукція поки що не затребувана на ринках Європейського Союзу. «Всі ці складнощі сьогодні відчуває економіка», - підкреслив Віктор Янукович, зауваживши, що Україна «недоотримала в товарообігу більше 15 млрд доларів».
«Це 25 відсотків товарообігу з країнами східними і передусім з Росією», - сказав Президент.
Він нагадав, що промисловці, підприємці та представники профспілок порушили це питання. «І зараз іде дуже велика дискусія. Тому питання, які нам необхідно вирішувати, вони всі пов’язані з великими капітальними вкладеннями, яких у нас на сьогодні немає», - зазначив Глава держави.
Водночас Президент підкреслив, що Україна за досить короткий період пройшла достатньо «довгу дистанцію», наблизившись до критеріїв ЄС.
«Але, звичайно, для того, щоб бути конкурентоздатними, потрібно готувати економіку. Зараз як негатив - падіння виробництва через те, що ми почали втрачати наші традиційні ринки», - сказав Віктор Янукович.
Прес-служба Президента України Віктора Януковича