Легальна зайнятість - наша впевненість у завтрашньому дні
14.01.19

Відповідно до статті 43 Конституції України кожна людина має право на працю, тобто, можливість заробляти собі на життя роботою, яку вона вільно обирає, або на яку вільно погоджується. Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого.

     У Чечельницькій районній філії Вінницького ОЦЗ  систематично проводиться інформаційний семінар на тему «Легальна зайнятість». Так, 10 січня 2019 року ,   перший заступник  начальника Бершадського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  - Людмила Іванова та  провідний  фахівець з питань зайнятості -  Алла Овчар      провели  черговий такий семінар для 18 безробітних осіб.

      Семінар проводиться з метою підвищення обізнаності населення про всі негативні наслідки неофіційного працевлаштування. Учасники заходу дізналися про види шахрайства при працевлаштуванні. Неофіційний найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким буде нараховуватися  пенсія, матеріальної допомоги у разі настання безробіття, а також компенсації тимчасової непрацездатності. Всі учасники заходу дізналися про особливості укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту та головні їх атрибути, переваги та недоліки.

123