Лідерами не народжуються, ними стають!
22.05.18

Учнівське самоврядування в позашкіллі є універсальною формою активності учнів, яку можна розвивати як засобом життя колективу в позашкільному закладі, так і прикладом творчої самореалізації особистості. Тому, 18 травня 2018 року на базі Чечельницького районного будинку дитячої творчості пройшло підсумкове районне засідання лідерів учнівського врядування району. На засідання були запрошені лідери зі шкіл  та їх наставники.

       Пленарну частину  засідання розпочала директор Чечельницького РБДТ Ситник С.М. Вона зазначила, що рік вже підходить до кінця. Цей рік був вкрай насиченим та продуктивним, багато корисного вже звершено, ще більше грандіозних дій заплановано.

Координатор ЧРОУС «Лідер» Токарчук О. І. ознайомила присутніх з планом роботи засідання.

       В рамках проекту «Ми-частинка природи», який покликаний на виховання  бережливого  ставлення до навколишнього середовища і бажання брати участь у природоохоронній діяльності, залучати до практичних дій спрямованих на збереження і відтворення природних багатств, формування екологічної свідомості школярів, сприяння активізації учнів в самоорганізації для вирішення екологічних проблем рідного краю,  ми зустрілися з працівниками НПП "Кармелюкове Поділля". Для лідерів був підготовлений та проведений квест "Природничий", приурочений Європейському Дню парків. Всі учасники успішно справилися із завданнями і на згадку про  зустріч отримали сувеніри-магніти.

Після цього, Фурман Ангеліна, голова Чечельницької районної організації учнівського врядування «Лідер» та учасник Всеукраїнського збору лідерів учнівського самоврядування прозвітувала про роботу Саміту проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй», який проходив з 02.05. до 04.05.2018 в  Пущі-Водиці, на базі міжнародного дитячого центру «Артек».          

Саміт проактивних був створений для молоді, яка хоче розвивати себе та суспільство і налагодити зв’язки з активними людьми зі всієї України. У програму Саміту входили лекції на різноманітні тематики: мотивація, постановка цілей,  особистий розвиток, самопрезентація та робота з громадою. Окрім цього, проводилися різні воркшопи й завдання ,які допомогли учасникам усвідомити свою роль у суспільстві й показали можливості розвитку власної громади. Підлітки ознайомились з розумінням соціальної активності, з знанням технік проектного менеджменту й особливостей функціонування неприбуткових організацій.

           Наступним етапом  у роботі стало підведення підсумків конкурсу колажів «Добрі справи дитячими руками» ( Ім.- КЗ «Любомирський НВК І-ІІст»; ІІм. КЗ «Тартацька СЗШ І-ІІ ст.»; ІІІ м. -  КЗ «Берізецька СЗШ».) та конкурсу відеороликів соціальної реклами «Вірні Україні» (Ім.- КЗ «Любомирський НВК І-ІІст»; ІІм. –КЗ «Жабокрицький НВК І-ІІ ст »; ІІІм.- КЗ «Берізецька СЗШ І-ІІст.»).

     Підсумки роботи учнівського самоврядування за ІІ півріччя 2017-2018 н.р. підвели лідери таких шкіл: КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст №1», КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №2»,  КЗ «Каташинська СЗШІ-ІІ ст», КЗ «Демівська СЗШ І-ІІІ ст.», КЗ «Вербська СЗШІ-ІІІ ст», КЗ «Рогізківська СЗШІ-ІІ ст.», КЗ «Тартацька СЗШІ-ІІ ст.», де були продемонстровані слайд-шоу з результатами роботи своєї школи. Учасники були приємно здивовані масштабністю виховних заходів, благодійних акцій, зустрічей з учасни ками АТО і, звісно ж, результатом.

Дякуємо усім за активну участь та цікаві ідеї у розвитку учнівського самоврядування району!!!

 

О.І.Токарчук, заступник директора з НВР Чечельницького РБДТ

 

123