Любов Спірідонова: «Держава у великому боргу перед воїнами –афганцями»

З такими словами звернулась заступник голови облдержадміністрації до учасників урочистого зібрання з нагоди відзначення 25-річниці виведення військ з Афганістану, що відбулось 14 лютого в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Садовського. Разом зі словами співчуття родинам загиблих: матерям, вдовам, дітям, вона висловила глибоке переконання в тому, що наша держава неодмінно вийде зі скрути і сповна віддасть борги, що накопичились з роками перед воїнами-інтернаціоналістами «за спалену молодість, за втрачене здоров’я, понівечені долі».
«Сьогодні, як ніколи, важливою є ваша об’єднавча роль, ваша місія,– підкреслила Любов Спірідонова,- місія людей, які знають, що таке братовбивча війна. Ви є взірцем для молоді, прикладом мужності, любові до Батьківщини, військової дружби». Вона повідомила, що з ініціативи громадських організацій, на обласному рівні було прийнято рішення про виділення напередодні 15 лютого одноразової допомоги сім’ям загиблих. Це лише мала доля тієї турботи, яку заборгувала держава учасникам бойових дій та їх родинам. «Ми будемо робити все, щоб золотий фонд Вінниччини – воїни-афганці відчували турботу держави»,- запевнила вона.
З щирими словами підтримки та побажаннями миру, добра і достатку до учасників зібрання звернулись також перший заступник голови обласної ради Ігор Кревський та заступник Вінницького міського голови Андрій Рева.
Учасники урочистих зборів делегували представників для покладання пам’ятної гірлянди до меморіалу загиблим воїнам – учасникам бойових дій в Афганістані.
Директору Вінницької дирекції Укрпошти Наталії Костюк разом з керівниками області було надано почесне право погашення ювілейним штемпелем маркованого конверту, випущеного Укрпоштою до 25-річниці виведення радянських військ з Афганістану. Такі ювілейні конверти займуть почесні місця в колекціях філателістів усього світу. 
Двом ветеранам Афганської війни було вручено високі державні нагороди: орден «За мужність» і «За заслуги» ІІІ ступеню. Почесними грамотами обласної державної адміністрації і обласної Ради та грошовою премією були відзначені воїни–інтернаціоналісти з кожного району Вінниччини.
На завершення урочистостей відбувся концерт за участю кращих самодіяльних та професійних колективів і виконавців області. 
 
Департамент інформаційної діяльності та
 комунікацій з громадськістю ОДА