Майбутнє лісу в наших руках
26.05.16

      Ліс не тільки дає життя, а й пише його історію. Треба тільки вміти вслухатись у своєрідну симфонію шуму дерев і вона багато про що розповість.

      Щороку навесні на території України за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України проходиться Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Цьогоріч акція проводилась в період  з 21 березня  (Всесвітній день лісівництва) по 16 квітня.

       Мета акції – поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та участь шкільної молоді у створенні нових лісів, надання можливості учнівській  молоді та представникам громадськості взяти участь у роботах лісовідновлення та лісорозведення, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень як одного з основних компонентів збереження біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті та підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

      За період проведення Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» 2016 року ДП «Чечельницьке лісове господарство»  створило 60 гектарів лісових культур, в тому числі 15 гектарів захисних лісових насаджень на землях не придатних для сільськогосподарського виробництва.

      Для виконання цих робіт ДП «Чечельницьке лісове господарство»  використало   дерев і чагарникових порід вирощених у власних лісорозсадниках в кількості 286 тис.шт. Також підприємство займалось упорядкуванням територій біля підпорядкованих лісництв та контори лісгоспу. При цьму  було упорядковано території на площі 0,7 га, ліквідовано несанкціонованих сміттєзвалищ в кількості 5шт., розчищено та упорядковано джерел в кількості 4 шт.

      Одночасно із проведенням Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», за підтримки Міністерства освіти і науки, Держкомлісгоспу України та Товариством лісівників України було проведено конкурс на кращий малюнок серед школярів молодших класів та кращий твір серед учнів старших класів. Метою конкурсу було залучення учнівської молоді до відтворення та

раціонального використання лісів, просвіти громадськості щодо життєвої необхідності у збереженні біорізноманіття.У конкурсі прийняли участь 14 шкіл, 41 учнів; 14 конкурсних творів і 27 малюнків. Комісією в складі працівників ДП «Чечельницьке лісове господарство» та відділу освіти визначено переможців конкурсу.

      Згідно протоколів в конкурсі на кращий твір за темою «Людина і ліс» присуджено  І місце  учениці Чечельницької СЗШ № 1 Бурковській Ганні , ІІ місце учениці Чечельницькрї СЗШ № 1 Дзиговській Надії, ІІІ місце учню Демівській СЗШ Званчук  Олександру. За кращий малюнок І місце присуджено учню  Демівській СЗШ Лайтан Андрію, ІІ місце учениці Чечельницької СЗШ №1  Буренко Дарині, ІІІ місце учню Червоногреблянської СЗШ Шепель Павлу. Презери будуть нагороджені на Останньому дзвонику грошовою премією: І  місце – 500 грн.; ІІ місце – 400 грн..; ІІІ місце – 300 грн., також всі учасники Конкурсу будуть відмічені Подяками. Школам, які приймали участь в Акції оголошується Подяка.

      Сподіваємось, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищеться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь у нашого підростаючого покоління, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини. І тому наші задуми щодо залучення саме до практичної природоохоронної роботи підлітків має велике значення як для сьогодення, так і для майбутнього....

                                                       Адміністрація

ДП «Чечельницьке лісове господарство»

      

123