Майже 118 тис.грн. становить заборгованість за спожиті комунальні послуги
12.04.17

Головний спеціаліст сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Олена ДІДЕНКО, звітуючи про стан роботи житлово-комунального господарства району зазначила, що на сьогоднішній день забезпечено централізованим водопостачанням селище та 9 із 15-ти сіл району.

Житлово-комунальні послуги в селищі надаються КП «Чечельник-комунсервіс». Штат підприємства складається з 23 чоловік, в т.ч. 4 - ІТР.

Рівень оснащення приладами обліку води населення становить 90 відсотків. Заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги за станом на 01.04.2017 р. складає 117,8 тис.грн., в т.ч. за водопостачання населення Чечельника заборгувало 20,1тис.грн. (17%), організації - 11,1тис.грн. (9%),   за експлуатаційні послуги  - 65,9 тис.грн. (56%), за вивезення нечистот - 11,6 тис.грн. (11%),  за каналізацію - 5,1 тис.грн. (4%), за збір і вивезення твердих побутових відходів - 4,0 тис.грн. (3%).

Найбільшу питому вагу заборгованості становлять житлово-екплуатаційні послуги - 56 %. Решта заборгованості - поточна.

Комунальним підприємством проводяться заходи щодо погашення заборгованості:

-                     проведення інвентаризації заборгованості;

-                     розроблення порядку та умов реструктуризації та ліквідації заборгованості;

-                     забезпечення системи контролю за виконанням договорів;

-                     удосконалення організації збору платежів за житлово-комунальні послуги;

-                     роз’яснювальна робота.

За станом на 01.04.2017 р. у районі не створено жодного ОСББ. В 2016 році підготовлено всі необхідні документи та оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків, на даний час управителя  не визначено.

123