Майже 700 тис.грн. склали збитки від пожеж в районі
06.04.17

За інформацією оперативно-рятувальної служби Чечельницького району, станом на 31.03.2017 року  зареєстровано 55 виїздів по сигналу «Тривога», відбулися одні аварійно-рятувальні роботи, 34 пожежно-рятувальні роботи, в т.ч. - 20 пожеж, економічні втрати від яких склали 692,6 тис. гривень, з них прямі матеріальні збитки - 349,2 тис. гривень.

Підрозділом проводиться робота щодо попередженню загибелі на воді, разом із сектором надзвичайних ситуацій Чечельницької РДА. В зимовий період було проведено спільне навчання  по рятуванню людей на льоду. Також проводилась роз’яснювальна робота з даного питання, випущено та роздано 40 листівок, опубліковано 3 замітки в районній газеті «Чечельницький вісник», підготовлено 38 виступів по «Лада радіо» щодо правил поведінки на льодув зимовий період.

Протягом січня-березня 2017 року було складено графік перевірок захисних споруд, та склад комісії.

З настанням весняного періоду, була опублікована замітка в районній газеті «Чечельницький вісник» про попередження виникнення пожеж в екосистемах.

З інспекторським складом ДСНС району було здійснено відпрацювання шести населених пунктів на території Чечельницького району.

Аварійно-рятувальним підрозділом постійно проводиться моніторинг надзвичайних ситуацій на території району, проводиться звірка з районними службами, щодо виникнення надзвичайних подій та ситуацій.

На даний час підрозділ працює в цілодобовому чергуванні та реагує на виклики на надзвичайні ситуації і пожежі.

На 2017 рік планується створення газодимо-захисної служби в підрозділі, придбання апаратів на стисненому повітрі за рахунок коштів резервного фонду та Районної програми поліпшення пожежної техногенної безпеки.

123