Математична олімпіада
21.02.19

Змагання відбулися 16 лютого у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

       «Проведення на Вінниччині математичної олімпіади такого високого рівня є подією не тільки для математичної спільноти, але й для всієї педагогічної громадськості України», - зазначив в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк під час урочистого відкриття заходу.

       З вітальним словом до учасників та гостей олімпіади звернулися ректор Вінницького державного педагогічного університету Наталя Лазаренко та директор Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. Крім того, учасників олімпіади привітав багатократний переможець Всесвітніх математичних олімпіад, в минулому учень В.А. Ясінського та студент Массачусетського технологічного університету, а зараз професор університету в Мінесоті Павло Пилявський. Серед поважних гостей та членів журі були Вадим Радченко, доктор фізико-математичних наук, професор Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, Микола Працьовитий, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, Тетяна Махомета, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та інші відомі математики України.

      Всього участь в олімпіаді взяли 348 осіб. Зокрема, в очному етапі олімпіади взяли участь 252 учні, 34 вчителі, а ще 37 осіб працювало в журі. Учасники олімпіади представляли заклади освіти міст Києва, Харкова, Одеси, Тернополя, Слов`янська та Вінниці.

       Загалом в математичних змаганнях взяли участь учні з 9 областей та 16 районів Вінницької області.

Олімпіада працювала за трьома напрямами: турнір методичних знахідок (для вчителів); змагання із розв’язування геометричних задач (для учнів); конкурс творчих робіт з геометрії (для вчителів з учнями).
Вчителі-переможці, а також абсолютні переможці учні отримали пам’ятну книгу «З любов’ю до людей і математики» (про життєвий і творчий шлях В.А.Ясінського), яка була перевидана коштом Вінницької обласної державної  адміністрації та обласної Ради.

Від Чечельницького району брала участь в олімпіаді учениця КЗ "Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №1" Дзиговська Надія.

 
 
123