Медична реабілітація за рахунок коштів Фонду
31.03.17

Одним із головних і пріорітетних завдань Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є не тільки оплата листка непрацездатності (лікарняного), а й швидке повернення застрахованої особи до роботи після тривалої непрацездатності. Саме тому, працюючий, який гостро хворіє, може отримати послуги з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду.

Відновлювальне лікування – це продовження стаціонарного лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із спеціальним обладнанням та висококваліфікованим медичним персоналом. Таке лікування допомагає хворим швидше (у середньому 24 дні) повернути працездатність після перенесених хвороб, таких, як гострий інфаркт міокарда чи інсульт та ін.

 На послуги з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності мають право усі застраховані особи (працюючі) та члени їх сімей (діти), у яких наявні показання і відсутні протипоказання для реабілітації.

 Важливою умовою для отримання послуг з відновлювального лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є соціальний прогноз, так звана вірогідність того, що реабілітація піде на користь і після неї застрахована особа приступить до праці, а не буде змушена оформити інвалідність.

Такий прогноз спочатку робить лікуючий лікар, а потім свої пропозиції і всі відповідні документи надає комісії з медичного відбору і направлення на відновлювальне лікування. Особливість реабілітаційного лікування полягає  в тому, що хворий направляється  до санаторію обласною відбірковою комісією закладу охорони здоровя безпосередньо зі стаціонару лікувального закладу.

З метою охоплення реабілітаційним лікуванням більшої кількості хворих, прийнято рішення про створення відбіркових комісій по відбору хворих на реабілітацію при районних лікарнях.

Така реабілітаційна комісія функціонує і у Комунальній установі «Чечельницька лікарня планового лікування», очолює цю комісію голова ЛКК Буртовий І.Ф. І саме вона приймає рішення щодо направлення чи не направлення застрахованої особи на реабілітацію. 

27 березня відбулось засідання районної реабілітаційної комісії при Чечельницькій ЛПЛ. Головою комісії Буртовим І.Ф. проаналізовано роботу комісії та прийнято відповідні рішення для охоплення реабілітаційним лікуванням, в умовах санаторно-курортних закладів, більшої кількості хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні в районному лікувальному закладі.

В роботі районної реабілітаційної комісії при Чечельницькій ЛПЛ взяв участь директор Бершадської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Олійник В.В., яким поінформувано членів комісії про видані обласним відбірковим комісіям лікувально-профілактичних закладівна квітень місяць 2017 року путівки в розрізі санаторно-курортних закладів та профілів захворювання, а також надано пропозиції щодо можливого збільшення кількості застрахованих осіб, які б мали право на соціальні послуги з медичної реабілітації.

 

 

                                                                      Бершадська МР ВД ВОВ ФССзТВП

123