Медична реформа в дії
18.07.18

Лікарями загальної практики та фельдшерами амбулаторії 6345 рецептів виписано та відпущено аптечною мережею на суму майже 300 тисяч гривень.

Чотири аптечних заклади уклали договори про співпрацю з Урядовою програмою «Доступні ліки»: ПрАТ «Медпрепарати», ФОП Оринянська С.І. «Вікторія», ФОП Котлінський В.В. та ФОП Косміна О.В.

Найбільше рецептів отоварено через ФОП Котлінський В.В. Із 6345-ти рецептів жителі нашого району 5148 рецептів взяли на лікування серцево-судинних захворювань, 1009 – на лікування цукрового діабету ІІ типу та 188 – на бронхіальну астму.

Нагадаємо, що реімбурсація ліків діє в Україні уже другий рік поспіль. Сотні жителів нашого району отримали безкоштовно або з невеликою доплатою придбання ліків. Це перший етап медичної реформи.

Наразі впроваджується другий етап – підписання декларацій із сімейними лікарями. Програма «Гроші йдуть за пацієнтом» дасть змогу збільшити фінансування медичних закладів Національною службою здоров'я України. «Саме завдяки цій програмі ми маємо можливість забезпечити високу заробітну плату лікарям і покращити медичні послуги населенню», - зазначив Віктор Коваль.

 
 
123