Ми - частина Мелодійного краю Поділля
13.06.16

В селі Ободівка, Тростянецького району пройшов регіональний фестиваль "Ободівка - мелодійний край Поділля", який відновили після 10-річної перерви.
Враховуючи те, що перший фестиваль за такий великий період затишшя було приурочено Міжнародному дню захисту дітей, то й конкурсантами в ньому за двома віковими категоріями були тільки діти - 6-10 та 11-16 років.
Наш район у Мелодійному краї представляли села Білий Камінь та Жабокричка.
Діти змагалися у вокальному, інструментальному, хореографічному жанрах ансамблевій грі. Тож з огляду на різнопланову масштабність, адже проводилось багато конкурсних художніх номерів з різними піснями, танцями і п'єсами, - було весело і тепло, як від дитячих виступів, так і від сонячного погожого дня.
Окрасою свята стали гості фестивалю - Білокамінський духовий оркестр (керівник Василь Химич).  Духовики дзвінкою музикою закликали гостей перед початком фестивалю, а потім втішали своїм умінням гри у перервах між конкурсам.
Іванка Фурман змагалася у ІІ віковій категорії, інструментальний жанр. ЇЇ гра на саксофоні припала до душі присутнім, тому дівчина отримала приз глядацьких симпатій та виборола у своїй номінації гідне перше місце.
Також від села Білий Камінь виступав Осадчук Яків, який на гітарі виконав музичний твір "Києве мій". Хореографічний жанр танцем "Карпати" представили учениці 9 класу Білокамінської школи, й отримали приз глядацьких симпатій. Ці ж дівчатка виконали пісню "Це моя Україна".
Жабокричку у повній красі показав ансамбль ложкарів (керівник Олександр Ткач) з "Віночком українських народних пісень" та фольклорними композиціями,.
На згадку, всім без винятку, дітям вручили подарунки. А після свята частували смачними бутербродами, козацькою кашею та рибною юшкою.
Наші учасники фестивалю залишились задоволеними від того, що їм вдалося не тільки побувати, а й взяти участь у такому гарному святі. Тепер вони з нетерпінням чекають наступного року, аби знову показати свої таланти.
  
123