Мій край-моя історія жива
07.02.19

В кожному районі  живуть люди, які закохані в свій край, добре знають його історію.  Тому  серія «Моя Вінниччина»,  видана  за сприяння Вінницької облдержадміністрації та Вінницької обласної Ради,  висвітлює відомості про  населені  пункти, з його історією, заняттям населення, побутом, народною культурою,  життя  та діяльність видатних постатей національної історії, культури, науки.

         Відновити історію сім’ї, повернутися обличчям до її забутих традицій, звичаїв, залучити до прадідівських ремесел, навчити дбайливо ставитись до природи, ресурсів, пам’яток історії і культури краю, мови, літератури, фольклору, народної творчості - ось основне завдання   бібліотечних  працівників.

     Формування світогляду   неможливе без любові до своєї “малої батьківщини” - до домівки, в якій народився, де пройшло дитинство. Бібліотекарі  ЦРБ  провели  краєзнавчу годину: “Немає кращої землі, ніж та, що зветься рідним краєм»,  сподіваючись , що  виставка  «Моя Вінниччина: нові книги» допоможе  залучити  читачів до вивчення історичного минулого свого народу, усвідомити свої корені, знайти моральні орієнтири в житті, виховати   почуття національної гідності, патріотизму.

 
 
123