Місцеве самоврядування має найбільшу довіру населення
07.12.16

6 грудня на базі Ямпільської районної ради відбулося виїзне розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради. В її роботі взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук, голова райдержадміністрації Михайло Вдовцов, депутати обласної Ради, керівники окремих департаментів облдержадміністрації, а також голови районних рад та адміністрацій. Чечельницький район представляли голова райдержадміністрації Сергій Пустовий та голова районної ради Сергій П’яніщук.

Розпочинаючи зустріч, Анатолій Олійник зазначив, що засідання Координацйної ради відбувається в знакову дату – День Збройних Сил України. Тому зібрання розпочали із вшанування хвилиною мовчання пам’яті про всіх військовослужбовців Української армії, загиблих в зоні антитерористичної операції.

До порядку денного пленарної частини Координаційної ради ввійшло два питання: про відзначення з нагоди Дня місцевого самоврядування і про виконання в області Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

- Наше зібрання відбувається напередодні 7 грудня – Дня місцевого самоврядування, - звернувся до присутніх Анатолій Олійник. – В Україні місцеве самоврядування, як гілка влади, має найбільшу довіру серед населення країни та є великою і потужною силою.

В рамках відзначення Дня місцевого самоврядування Анатолій Олійник та Валерій Коровій вручили Почесні грамоти обласної Ради та облдержадміністрації керівникам районів та депутатам місцевих рад.

Серед нагороджених і троє наших чечельниччин:

Голоднюк Василь Іванович - Лузький сільський голова;

Розгон Михайло Петрович - депутат районної ради;

Савченко Микола Анатолійович - Каташинський сільський голова.

123