Містобудівна документація - це стратегія розвитку території
16.01.20

На початку 2013 року всіма органами місцевого самоврядування прийнято відповідні рішення щодо визнання існуючих генеральних планів придатними для подальшого використання для вирішення питань розвитку та містобудівного освоєння території. «Сьогодні найголовнішим стратегічним напрямком в сфері містобудування та архітектури є розроблення нової містобудівної документації», на цьому наполягає головний архітектор району Олександр Жмурко.

У зв’язку з відсутністю актуальної топографо-геодезичної основи району, першочерговим завданням на 2019 рік стали роботи з розроблення топогеодезичних матеріалів.

    Проводилась робота з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення населених пунктів містобудівною документацією. Результатом цієї роботи є 10 заключених договорів самоврядними органами (16 населених пунктів) на виготовлення топографічного плану  для містобудівних потреб (загальна вартість робіт – 1340,431 тис.грн). Уже проведено аерофотознімальні роботи. Каташинська сільська рада на початку 2019 року отримала картографічний матеріал на паперових та електронних носіях на суму 124,5 тис.грн.  Очікуються матеріали по Куренівській та Поповогребельській сільських радах (162,0 тис.грн).

         Нажаль, розпочату роботу в Стратіївській сільській раді щодо розроблення  детального плану території забудови земельної ділянки орієнтовною площею 4,0 га для будівництва об’єкта альтернативної електрогенерації призупинено на невизначений час.

    Детальні плани території в 2019 році не затверджувались.

За дорученням управління містобудування та архітектури Вінницької облдержадміністрації в травні поточного року комісійно була здійснена інвентаризація  наявної містобудівної документації в секторі містобудування та архітектури Чечельницької райдержадміністрації. За результатами роботи комісії складено інвентаризацій опис містобудівної документації. 

123