Мітинг до Дня Державного Прапора України
23.08.17

Сьогодні, 23 серпня, на центральній площі селища відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Державного Прапора України, у якому взяли участь керівники району та селища, представники української православної церкви, трудових колективів, громадських організацій, учасники АТО, родини бійців, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Під звуки Державного Гімну України було урочисто піднято нашу національну святиню – синьо-жовтий стяг. Цю почесну місію було доручено кращому учню КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №1» Ігорю Кудревичу.

З вітальним словом з нагоди Дня Державного Прапора України до учасників святкового зібрання звернулися перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Савчук та голова селищної ради Світлана Палісіка.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Савчук у своєму виступі зокрема наголосив:

«День Державного Прапора України - це величне свято нашого народу. 

Під національними знаменами, що поєднали у собі кольори мирного блакитного неба та золотавих хлібних ланів, здобувало право жити у своїй суверенній державі не одне покоління українців. Сьогодні наші захисники Вітчизни знову героїчно боронять незалежність і територіальну цілісність Української держави. І справжніми святинями стають синьо-жовті прапори, під якими стоять на захисті рідної землі наші мужні воїни в зоні АТО.

Наш обов’язок – бути гідними пам’яті всіх патріотів України, які віддали своє життя за незалежність Батьківщини, та робити посильний внесок у розбудову нашої суверенної країни, щоб вона стала могутньою європейською державою».

З молитвою за мир в Україні до присутніх звернувся ієрей отець Володимир. Затим, учасники зібрання здійснили покладання квітів на могили борців за незалежність України, які загинули у зоні АТО.

                 

123