Молодь – за здоровий спосіб життя
25.03.16

З метою  виховання  соціально – правової активності учнівської молоді, спрямованих на здоровий спосіб життя, запобігання негативних проявів у молодіжному середовищі, сприяння ролі органів управління освітою, соціальних служб у формуванні культури здоров’я у підростаючому покоління проведено в Чечельницькому районі щорічну акцію “Молодь – за здоровий спосіб життя” відділом освіти та районним  центром соціальних  служб  для  сім’ї, дітей  та молоді спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації та службою у справах  дітей райдержадміністрації. Проведено організовані лекційні виступи перед учнями 9 -11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району. Такі лекції проведено в навчальних закладах сіл Вербка, Бритавка, Ольгопіль, Берізки, Тартак, Демівка та інші. Серед питань, які презентували виступаючі школярам – формування у підлітків здорового способу життя та шляхи збереження здоровя. В ході обговорення цієї теми особливу увагу школярів звернуто на напрямки профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі.

З метою визначення рівня обізнаності підростаючого покоління з проблемою профілактики негативних  явищ серед учнів проведено анонімне анкетування. Для профілактики виникнення негативних проявів в молодіжному середовищі, зокрема тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, насильства, злочинності та поширення ВІЛ/СНІДу, школярам роз’яснено негативні наслідки їх впливу на організм.

Людське здоров’я та життя – найбільші життєві цінності, вартість яких важко переоцінити. Відповідальне ставлення до їх збереження та якісного покращення – найбільше, що людина може зробити для себе та оточуючих. Але підлітки та молодь, які завдяки положенню і способу життя піддаються небезпечним негативним діям і складають групу соціального ризику. Саме тому проведення необхідних заходів з метою профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі стало одним із основних завданьрайонного  центру  соціальних  служб  для  сім’ї, дітей  та молоді. Адже негативні явища, які мають місце, краще попередити, а ніж потім боротися з їх наслідками.

123