Монетизація субсидій - у дії !
14.03.19

З березня цього року розпочалась монетизація субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги вплачуються безпосередньо одержувачам субсидії.

Готівкова форма застосована до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період починаючи з жовтня-грудня 2018 року. В Чечельницькому районі це 239 домогосподарств.

Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, уже отримують готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року, у середньому це складає близько 800 гривень. Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.

З 4 березня суму призначеної субсидії почали отримувати особи, які одержують пенсії (164 одержувача), і таким же шляхом, як виплачуються пенсії: або перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках, або виплата через поштові відділення, у тому числі з доставкою додому. При цьому виплата субсидії буде проводитись одночасно з виплатою пенсії пенсіонерам.

З 12 березня розпочалась виплата субсидій  особам  які не одержують пенсії та пенсіонерам що отримують пенсії через «Ощадбанк» (в Чечельницькому районі це 74 домогосподарства).  Всі одержувачі зможуть отримати готівкові кошти у будь-якому відділенні АТ „Ощадбанк” як грошовий переказ (через внутрішньодержавну платіжну систему „Система термінових переказів „Швидка копійка”) або на поточні рахунки в АТ „Ощадбанк” в будь-який зручний для себе час.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

13 березня начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Станіслав Мартинюк відвідав Чечельницьке відділення АТ «Ощадбанк» для надання консультацій з питань субсидій. На всі питання, поставлені присутніми на той час відвідувачами, надано вичерпні відповіді.

Завдяки тісній співпраці з Чечельницьким відділенням Ощадбанку,  проведеній роз’яснювальній роботі з отримувачами субсидій, черг та непорозумінь у відділенні Ощадбанку немає.

Карткові рахунки для виплати субсидій відкриваються  безкоштовно. Субсидія за інші місяці також буде зарахована на цей  рахунок.

Субсидію,  яка надійшла грошовим переказом «Швидка копійка», можна буде отримати протягом трьох місяців (тобто до кінця травня).  Якщо за цей час кошти не отримані, вони  повернуться назад в державну казну.

123