Мово, ти краса свого народу
21.02.18

21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає  Міжнародний день рідної мови. Прагнучи виховувати у молодого покоління любов до своєї Батьківщини та рідної мови.

Тому працівники районної бібліотеки для дітей провели цікавий літературний захід  «Слова ці прості, людським серцем зігріті», бібліотекарі  розповіли дітям про історію виникнення свята, мовні традиції, які сягають далеких часів, про довгий і тернистий шлях розвитку української мови.Зазначили,  як важливо вміти правильно і красиво говорити та яке значення в житті людини відіграє рідна мова.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.Як підкреслила ведуча заходу Наталя Печарська , українська мова визнана світом однією з наймилозвучніших. І, звичайно, з особливою витонченістю та красою лунає вона у поезії.

Отож, дітям запропонували зачитати вірші  відомих людей про  красу та велич нашої  мови. Учні читали вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки ,  І. Франка, Л. Костенко, В. Сухомлинського, Д Павличка, О.Олеся, М.Підгірянки . Впродовж заходу вони поділились своїми думками про значення рідної мови в житті кожної людини, про своє відношення до мов світу, а особливо до своєї – української. А бібліотекар Ольга Картоєва побажала школярам добре вивчати рідну мову, збагачувати  і гордитися  нею, розкривати для себе її велич й могутню силу.

З цієї нагоди бібліотекарі  оформили та презентували  книжкову виставку «Мово, ти вічність, добро, правда і краса свого народу».  На  завершення свята діти  пили  запашний чай з печивом  під  акомпанемент  Тетяни Пустової  і Марії  Козеренко, які  майстерно озвучували  на фортепіано улюблені  веселі  музичні  п’єси.

123