На часі - реформи
11.06.18

Сьогодні на щотижневій нараді голова райдержадміністрації Сергій Пустовий заслухав звіти керівників установ, організацій району та структурних підрозділів РДА і дав окремі доручення.

«Найважливіше – це своєчасне наповнення бюджету, аби мати змогу своєчасно і якісно впроваджувати медичну і освітню реформи. Ми маємо покращити інформування жителів нашого району щодо підписання декларацій із лікарем на медичне обслуговування», - наголосив Сергій Михайлович.

Про стан впровадження медичної реформи доповів Віктор Коваль – головний лікар КНП «Чечельницький центр первинної медико-санітарної допомоги». Зі слів Віктора Аврамовича, на даний час укладено майже 4000 договорів із лікарями загальної практики сімейної медицини. «Сімейні лікарі готові працювати і на вихідні дні, аби максимально забезпечити укладання декларацій із жителями району», - завірив керівник первинної галузі медицини.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Галина Деменчук зазначила, що освітянська галузь району активно включилась у підготовку шкіл до роботи у форматі «нова школа» уже з початку нового навчального року. «З державного бюджету надійшло 651 тис.грн і ще 66 тис. грн виділено із районного бюджету, але це лише половина від потреби, відповідно до вимог програми», - зазначила Галина Василівна.

До учасників наради звернувся голова районної ради Сергій П’яніщук. Він зазначив, що для того, щоб запрацювали реформи, кожен має власним прикладом, прикладом своїх родичів і співробітників, підписавши декларацію із сімейним лікарем, довести важливість впровадження медичної реформи. Крім того, Сергій Вікторович закликав усіх взяти активну участь у передплатній кампанії, передплативши обласне видання «Вінниччина» та районну газету «Чечельницький вісник».

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зазначив, що перед органами влади та органами місцевого самоврядування сьогодні стоїть важливе питання щодо своєчасного наповнення місцевих бюджетів задля співфінансування медичної і освітньої реформ.   «Ми з вами наочно можемо переконатись, що процес децентралізації є важливим і необхідним для наших громад. Адже об’єднавши зусилля можна вирішувати виклики, які стають перед громадою», - додав очільник району.

Сектор інформаційної політики і комунікацій з громадськістю організаційного відділу апарату райджадміністрації

123