На Чечельниччині відзначають Міжнародний день вишиванки
19.05.16

 

Вже традиційно Міжнародний день вишиванки відзначається третього четверга травня, цьогоріч це свято припадає на 19 травня. 

Вишиванка не тільки традиційна частина гардеробу українців, а й національний символ – символ  боротьби за незалежність, символ нескореності, незламності духу, символ надії та любові.Це свято покликане зберегти  споконвічні традиції нашого  народу.
Свято зародилося у м. Чернівці 10 років тому, на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У 2011 році свято увійшло до Книги рекордів України за кількістю людей, одночасно одягнених у вишиванки. У 2015 році Чернівецька міська рада прийняла рішення №1577 від 30 квітня «Про День вишиванки» та визначила щорічно третій четвер травня Днем вишиванки в місті, і цю ідею було започатковано у всіх регіонах України.
Сьогодні до відзначення Дня вишиванки долучились і жителі селища, які були одягнуті у національний одяг, а також державні службовці, спеціалісти Чечельницького  районного  центру зайнятості, працівники відділу культури.
З нагоди відзначення Міжнародного дня вишиванки в центральній районній бібліотеці представлена тематична книжкова виставка «Історія народної вишиванки в Україні», проведено годину спілкування «Вишиту шовком сорочку я в душі збережу».
 
123