На Чечельницькому литовищі відбулись кінні змагання

 

02 травня 2015 року на литовищі селища Чечельник відбулись змагання з кінного спорту серед аматорів на приз агрофірми «Ольгопіль». Було визначено мету і завдання змагань, зокрема :
Популяризація та розвиток кінного спорту в Україні.
Підвищення видовощності кінного спорту, як засобу залучення людей до активного способу життя.
Підвищення спортивної майстерності українських спортсменів.
Підготовка спортсменів до виступів на Всеукраїнських змаганнях.
Виявлення найсильніших спортсменів.
Виявлення перспективних вершників і коней.
В кінних змаганнях взяли  участь команди с. Торканівка Тростянецького району; смт. Чечельник (КСК «Вікторія); смт. Крижопіль, с. Вища Кропивна Немирівського району, с. Ольгопіль (АФ «Ольгопіль»).
Захід розпочався урочистим внесенням великого полотнища Державного Прапора України старшокласниками Чечельницької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №1. Звучав Державний Гімн України, після чого з вітальним словом до присутніх звернулись голова Чечельницької райдержадміністрації С. Пустовий та депутат обласної Ради, директор АФ «Ольгопіль» П. Каленич.
Кінні змагання оцінювали судді – професіонали своєї справи, а саме :
Селюков Петро Миколайович – тренер по п’ятиборью, працівник Одеського іподрому; Ковальова Вікторія ( м.Київ) – суддя міжнародної категорії з кінних дистанційних пробігів, суддя 3 категорії з кінного спорту, виступаючий спортсмен, яка входить в склад збірної України з кінних дистанційних пробігів; Кондратовець Любов – кандидат в майстри спорту з виїздки. Суддя 2 категорії за дистанційних кінних пробігів; Бобровська Наталія, м. Вінниця, ветеринар з міжнородною категорією.
По закінченню блискавичних та видовищних змагань суддями були визначені переможці на дистанції в 1000 м, 1200 м, 2400 м. Так, зокрема, в дистанції на 1000 м перше місце здобуто командою з Тростянецького р-ну, друге місце –  с. Вища Кропивна, третє місце – смт. Бершадь, Абрамов Давід з Чечельника здобув четверте місце. На дистанції 1200 м перше місце – за учасником із Бершаді, друге місце – здобув Попінчук Олександр із Чечельника, третє – представник команди  з Крижополя. В дистанції 2400 м перше  місце виборов учасник із м. Одеси, друге місце – за Шепітком Сергієм (с. Ольгопіль) та третє відповідно – команда із смт. Врадіївки.   
 Переможцям кінних змагань урочисто  вручено призи та грошові винагороди.