На нараді - про головне
20.09.16

Щотижневу нараду розпочав голова РДА С.Пустовий із звіту по поїздці до Польщі. На його думку, жителі району виграють від реформи децентралізації, оскільки сьогодні помітним є не лише зростання бюджетів на місцевому рівні, але й багато інших позитивних змін.

Щодо стану медичної галузі району доповіли головні лікарі С.Могила та В.Коваль. Уже сьогодні заклади готові до опалювального сезону, але є проблеми із транспортом для підвезення продуктів харчування хворим.

Г.Деменчук – начальник відділу освіти РДА зазначила, що сьогодні у школах району налічується 1769 учнів,що на 49 менше, ніж вторік. Педпрацівників налічується 151. Освітня галузь кадрами укомплектована повністю. 65% учнів охоплено гарячим харчуванням.

Про наповнення місцевих бюджетів доповіла начальник фінансового управління РДА Н.Решетник. Вона зазначила, що 3 територіальні громади району вже виконали річний план надходжень до місцевих бюджетів. Взагалі, по району виконано 80% річного плану.

В.Котенко – начальник управління агропромислового розвитку РДА висвітлив проведення збирання урожаю пізніх культур. Так, у розпалі роботи по збору урожаю сої, соняшника, кукурудзи. Розпочато оранку на зяб.

Про соціальні виплати присутні дізналися із виступу начальника управління праці тасоціального захисту населення РДА – С.Мартинюка. Нараховано субсидій по району – 4,2 млн.грн., виплачено – 2,6 млн.грн. Заборгованість склала 1,8 млн.грн.  На обліку управління знаходиться 163 учасника АТО, в т.ч. 3 інваліди.

На обліку відділення Пенсійного фонду України рахується 7074 пенсіонери – із доповіді керівника Л.Іванової, середній розмір пенсії яких становить 1387,75 грн.

Перший заступник голови райдержадміністрації В.Савчук нагадав присутнім про  те, що термін електронного декларування закінчується в кінці місяця. А також йшла мова про підготовку до опалювального сезону.

На закінчення наради голова районної ради С.П’яніщук зазначив, що 21 вересня відбудеться чергова сесія районної ради. З порядком денним кожен бажаючий може ознайомитися на офіційному сайті районної ради.

123