На ремонт доріг буде направлено додатково понад 3 млрд.грн
18.07.17

Уряд продовжує виконувати масштабну програму ремонту доріг по всій країні. У 2017 році на ремонт доріг в державному бюджеті України було передбачено 30 млрд. Завдяки перевиконанню бюджетних планів і розподілення коштів спецконфіскату на дороги в цьому році буде додатково виділено ще 3,25 млрд грн.

Нагадаємо, що це стало можливим завдяки тому, що 13 липня Верховна Рада ухвалила запропоновані урядом Володимира Гройсмана зміни до бюджету-2017, які передбачають збільшення фінансування видаткової частини головного фінансового кошторису країни. Такі зміни стали можливими завдяки перевиконанню плану по наповненню бюджету. Відновлення економіки і пожвавлення підприємницької діяльності дозволили додатково зібрати 28 млрд грн, які будуть направлені на збільшення фінансування інфраструктурних і соціальних проектів, підвищення безпеки держави і зміцнення енергонезалежності. Уряд виконує своє головне завдання – трансформувати економічні успіхи держави в покращення життя українців.

Що стосується Вінницької області, як зазначає голова облдержадміністрації Валерій Коровій, цього року заплановано здійснити капітальний ремонт доріг державного значення на суму 376 млн.грн. «В планах також здійснення поточного середнього ремонту доріг загального користування на суму  1 753 млн.грн., експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування на 195 млн.грн., також заплановано здійснити ремонт доріг комунального значення площею 514,3 тис.кв.м на 250 млн.грн.» - зазначає Валерій Коровій.  

Наразі виготовлено також проектно-кошторисну документацію для капітального та поточного ремонту 11 мостів і 185 км доріг.


Офіційний сайт Вінницької облдержадміністрації 
www.vin.gov.ua

123