На щотижневій нараді окреслили основні напрямки в роботі
29.10.19

Сьогодні, 29 жовтня, відбулась щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів РДА та очільниками установ, організацій району. В ході наради  голова райдержадміністрації Сергій Пустовий та голова районної ради Сергій П’яніщук заслухали інформацію про стан агропромислового комплексу району, питання медичного та соціального забезпечення, освітньої галузі, стан виконання районного бюджету тощо.

Начальник управління агропромислового розвитку РДА Володимир Котенко поінформував про перебіг осінніх польових робіт, зазначивши: «У зв’язку зі стабільними погодними умовами, своєчасно завершилось збирання сільськогосподарських культур. Гарний урожай зібрано соняшника та кукурудзи на зерно. Так, урожайність соняшника склала 37, 7 ц/га, що є одним із найкращих в області. Кукурудзи намолочено 53,1 тис тонн, при урожайності 85,0 ц/га. Це теж високий результат, який входить до десятки кращих в області. Загалом, посівна кампанія в районі закінчилася. Посіяно під озиму пшеницю 8,0 тис га, 1,4 тис га – під озимий ячмінь, 3,4 тис га – під ріпак. Під час наради Володимир Котенко також поінформував про виплати паїв землевласникам. Загалом, у районі розрахунки за земельні частки виконано майже на 90%.  

У свою чергу, начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук поінформувала про ситуацію в освітній галузі. Так, на 2020 рік заплановано розпочати роботу у двох опорних школах (Чечельницька №1 та Ольгопільська). Крім того, у 2023 році має бути створена профільна школа. «Що ж до субвенції по програмі «Нова українська школа», слід зазначити що використання коштів складає 99%», - акцентувала Галина Василівна.

Про ситуацію в медичній галузі поінформували головні лікарі первинної і вторинної ланки медицини району. Торкнувшись питання роботи «первинки» Віктор Коваль зазначив, що на сьогоднішній день підписано всього 13 063 декларації із сімейними лікарями. Прийом сімейними лікарями у селах здійснюється згідно графіку. У районі проводиться планова вакцинація від туберкульозу і дифтерії. Відповідні вакцини є в достатній кількості.

Про призначення та виплату допомог і субсидій на комунальні послуги поінформувала заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Валентина Якимчук.

Під час наради також було заслухано інформацію про виконання районного бюджету та про надходження до державного бюджету.

Голова районної ради Сергій П’яніщук зазначив, що чергова сесія районної ради відбудеться 22 листопада, тож питання, які мають подаватися на розгляд мають бути сформовані не пізніше, ніж за 20 днів до сесії.

Підбиваючи підсумки, Сергій Пустовий дав керівникам структурних підрозділів відповідні доручення та озвучив пріоритетні завдання на поточний тиждень.

123