На Вінниччині презентували регіональний Офіс реформ

 

На Вінниччині презентували регіональний Офіс реформ

Сьогодні в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась презентація регіонального Офісу реформ, який об'єднав експертів з різних сфер функціонування суспільного життя, і покликаний ознайомлювати з методикою формування спроможних територіальних громад.

В ході прес-конференції керівник новоствореного центру Олег Левченко та виконавчий директор Вінницького районного відділення Асоціації міст України Владистав Філатов розповіли представникам регіональних ЗМІ, які функції виконуватиме Офіс та з якої метою він був створений. 

У кожній області з ініціативи Уряду та облдержадміністрацій створили Офіс реформ, якому делегували функції бути інформаційним посередником між тими, хто втілює реформи, і тими, кого ці реформи безпосередньо торкаються. 

Головна мета новоствореного консультативного центру – допомагати облдержадміністраціям на шляху реформування. Тобто, офіси реформ будуть надавати організаційну та інформаційну допомогу ОДА в питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування. 

Представники Офісу реформ у Вінницькій області пояснюватимуть, як проходитиме децентралізація влади на місцевому рівні, допомагатимуть донести до кожного жителя Вінниччини інформацію про позитивні зміни, що дасть реформа.

В Офісі реформ, окрім його голови, на контрактній основі працюватимуть експерти, які відповідатимуть за напрямки фінансових розрахунків доцільності об'єднання, просторове оформлення нових громад, комунікацію між ними та центром і поширення всієї цієї інформації. 

Завдання цієї структури – стати каталізатором децентралізації влади в Україні. Це група експертів, які на першому етапі будуть надавати організаційну, консультативну, інформаційну допомогу громадам - підуть «в народ» пояснювати суть реформи та переваги об'єднання громад.

Офіс реформ працюватиме у Вінниці за адресою: вул. Соборна, 72, каб. 209.

Довідка. Офіси реформ відкривають у кожній області на основі Меморандуму, підписаного між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» з метою пришвидшення реформи створення територіальних громад. Фінансуватимуть роботу Офісу за рахунок коштів Агенції з міжнародного розвитку США (USAID) в рамках втілення проекту «Діалог». Проекти реформи створення територіальних громад фінансуватимуть з державних субвенцій та фонду регіонального розвитку.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА