На Вінниччині стартував сезон сільськогосподарських ярмарків

На Вінниччині стартував сезон сільськогосподарських ярмарків
Відтепер і щосуботи до 1 листопада на Вінниччині будуть проходити традиційні осінні сільськогосподарські ярмарки.Жителі та гості обласного центру матимуть змогу придбати сільськогосподарську продукцію та продовольчі товари за конкурентними цінамибіля торгового центру «ШОК».  26 вересня у Вінниці на першу торгівлю від виробників,аби підготуватися до зими,прийшло чимало покупців. Тут вінничанам було запропоновано в достатньому асортиментні яблука, картоплю, квасолю, цибулю, моркву,  мед, борошно, м’ясо-молочну і хлібобулочну продукцію, рибу, олію та цукор. 

Загалом на першому осінньому ярмарку свою продукцію представили 178 підприємців краю. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, який теж прийшов купити щось додому, а заодно проінспектувати і умови і цінову політику торгівлі. 

«Уже другий рік поспіль ярмарок відбувається біля ТЦ «ШОК».Для продавців і покупців створені зручні умови, є стоянка для паркування, велика площа підготовлена для торгівлі сільськогосподарською продукцією, іншим товаром Тут є можливість розміститись і великим вантажним автомобілям і дрібним торгівцям. Продавці не сплачують внески за участь у ярмарку. Сьогодні лише перший ярмарок і він є пробним, зкожним разом збільшується кількість учасників, які будуть приїжджати на всі 6 ярмарків. У людей найбільший попит – це круп’яні вироби, яйця і цукор. Ці три позиції дійсно слабо представлені на ярмарку, будемо працювати над тим щоб наступної суботи саме цієї продукції був більший вибір. Але зазначу, що 2 машини з цукром розкупили за півтори години і те саме з олією - ціна прийнятна. Цінова політика належна і на овочі та фрукти, які вирощуються на Вінниччині. Наприклад, картопля на ринках Вінниці коштує 5-6 гривень, тут максимальна ціна 4 гривні за кілограм. Є проблема із цибулею, яка не вирощується в області відтак і на ціну вплинути важко» - наголосив Андрій Гижко. 

Так звані «червоні базари» працюватимуть шість субот поспіль з 8.00 до 15.00 год. Більше того, у громадському транспорті за провіз ватажу протягом осінніх ярмарків 2015 плати не братимуть. 
 
 Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА