На Вінниччині відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності

На Вінниччині відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності і Свободи України
 
Урочисті збори громадськості Вінниччини, присвячені Дню Соборності та Свободи України, відбулися в обласній державній адміністрації за участю керівництва області.
Вітаючи усіх присутніх Л. Спірідонова зазначила, що це свято символізує єдність народу, історії та держави, а також віковічне прагнення українців до соборності та незалежності. Вона зауважила, що Президент України Віктор Янукович закликає усіх відкласти політичні суперечності. Не шукати конфліктів, а спрямувати зусилля на пошук спільного бачення перспектив України. А це - реформи та оновлення України задля покращення життя людей. Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашої Вінниччини та України. Саме у цьому і полягає сенс свята Соборності та Свободи.
Зі словами привітань до присутніх звернувся голова обласної Ради Сергій Татусяк. Він зауважив, що свято соборності за десятиліття не лише не втратило своєї значимості, а й набуло нових рис та особливої актуальності. «І 95 років тому, і сьогодні український народ так само бореться за своє право жити у соборній державі, сповідувати єдині національні і суспільні цінності, спільними силами дбати про безпечне, гідне і процвітаюче життя людей, як і належить великій європейській нації», – сказав С.Татусяк.
Він додав, що Вінниччина одна з небагатьох областей України, яка демонструє приклад рівноправного діалогу влади і суспільства, що і позначається на спокійній суспільно-політичній ситуації в регіоні.
Відповідно до Указу Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток незалежної Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю 9 вінничан отримали державні нагороди. 38 осіб нагороджені Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.