На Вінниччині вшанували партизан-підпільників

Сьогодні, 22 вересня в області відзначили День партизанської слави України ушанувавши партизан-підпільників.
Нині в області проживає 82 партизани, які брали активну участь у визволені держави в роки Другої Світової війни. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації цього дня привітали сорок партизан, вручивши почесні грамоти та грошові винагороди від імені обласної державної адміністрації та обласної ради та п’ять від Вінницької міської ради.
Вітаючи ветеранів голова облдержадміністрації Анатолій Олійник подякував присутніх за мужність, витримку та мирне небо яке вони вибороли прийдешнім поколінням. «Я задаюсь питанням, як ви і ваше покоління перенесли ті страшні роки війни», - відзначив Анатолій Олійник, - «Низький вам уклін за те, що на 70 років подарували нам мир» - продовжив голова облдержадміністрації. У своєму виступі він наголосив на тому, що сьогодні, коли Україна знаходиться в стані війни ми по-особливому оцінюємо, без перебільшення неоцінений вклад в перемогу наших земляків. «Ми обіцяємо забезпечити сталий економічний розвиток Вінниччини, нашу обороноздатність, аби ви відчували спокій і затишок живучи на нашій Подільській землі» - завершив свій виступ Анатолій Олійник.
Цього дня в адрес ветеранів звучали гарні слова з побажанням здоров’я, довгого та щасливого життя. Щирі та гарні пісні від відомих виконавців Вінниччини. Спогади, сльози та посмішки учасників підпільного руху.
 Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА