На Вінничині силами соціальних працівників надаються послуги

На Вінниччині силами соціальних працівників надаються більше сорока найрізноманітніших життєво-необхідних послуг ветеранам
У прямому ефірі обласного радіо, що відбувся 28 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова значну увагу приділила завданням, які ставляться перед соціальними працівниками у роботі з ветеранами на місцях. Вона наголосила на тому, що забезпечення здоров’я та довголіття ветеранів війни, підтримка їх повноцінної участі у суспільному житті є вимогою Президента України та одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади.
«Силами соціальних працівників,- зауважила вона,- сьогодні в області ветеранам надаються більше сорока найрізноманітніших життєво-необхідних послуг, включаючи й побутові: допомога при оформленні документів для субсидій, привезення палива, доставка і придбання продуктів харчування та медикаментів, прибирання житла, прання, послуги перукаря, швеї та інше.
В багатьох районах діють майстерні по ремонту взуття, одягу, введені посади перукарів, медичних сестер, теслярів, надаються послуги по розпилюванню дров та ремонту житла».
Майже в усіх районах області відкриті пункти прокату засобів реабілітації.
У розмові з радіожурналістом Любов Спірідонова зазначила також, що з метою орієнтації у суспільстві, організації дозвілля, трудотерапії інвалідів та людей похилого віку, територіальними центрами соціального обслуговування запроваджені інноваційні моделі надання соціальних послуг окремим категоріям населення.
При Козятинському міському територіальному центрі функціонує «Університет Ш віку», в якому діють: комп’ютерний факультет, факультет іноземних мов, мистецький факультет, факультет «За здоровий спосіб життя».
Такі університети діють при територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у містах Вінниця та Хмільник.
Територіальним центром соціального обслуговування м. Хмільника введена інноваційна комплексна модель надання нових видів соціальних послуг «Берегиня», яка передбачає поєднання роботи відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та відділення соціально-побутової адаптації.
Відповідно до реалізації Закону України «Про соціальні послуги» в Іллінецькому районі на базі комунального закладу «Територіальний центр» працює служба з надання транспортних соціальних послуг, мета якої створення сприятливих умов для безперешкодного перевезення інвалідів І-ІІ груп із захворюваннями опорно-рухового апарату.
Територіальним центром Жмеринського району за рахунок спонсорської допомоги придбано 18 тонометрів та всі соціальні робітники мають навики вимірювання тиску.
Заступник голови ОДА відповіла також на запитання, що стосувались підвищення розміру пенсій для інвалідів та ветеранів війни, забезпечення їх автомобілями, упорядкування місць поховань загиблих у часи Великої Вітчизняної війни, зокрема: меморіалів, братських могил, військових кладовищ, пам’ятників, тощо.
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю ОДА